Knivslipning

Knivslipar

Till och med den vassaste kniven blir slö!
Varje gång du skär genom saker såsom grönsaker, kött, frukt m.m. sliter det lite på din kökskniv. Några knivar är smidda av den typ av stål där skarpheten förblir längre än andra knivar. Oavsett vilken typ av stål det är och vilken smidesteknik de är gjorda i blir dina knivar till slut slöa, frågan är bara när. Knivar av hårt stål håller skärpan längre men är också svårare att slipa när dom blivit slöa. Det finns många sätt att slipa sina knivar på och vi erbjuder en rad olika slipprodukter till alla kvalitéter, ståltyper, hårdhet och knivsort.

Keramisk skärpstav
Knivogastro.se rekommenderar alltid en keramisk skärpstav, då de fina små keramiska sandkornen slippar lätt på knivens egg. En klassisk skärpstav av stål slipar inte knivarna men rätar upp eggen. En keramisk skärpstav rätar till eggen och slipar varsamt kniven samtidigt.

Skärpstav i stål
En klassisk skärpstav är oftast gjord i stål. Motsatt vad många tror så slipar skärpstaven inte dina knivar utan rätar till eggen på knivbladet. När eggen är uträtad upplever man att kniven blivit vassare. Till dagligt bruk kan detta vara tillräckligt men vill man att knivarna ska vara lika vassa som de var när man köpte dom så ska man slipa knivarna med en keramisk skärpstav eller med en slipsten.

Diamant skärpstav
Denna skärpstav av industridiamant är designad till att slipa dina knivar otroligt hårt. Detta gäller Yaxell, Miyabi, Global SAI och många fler. En diamant skärpstav slipar bara knivarna och rätar inte till eggen. Därför är det viktigt att räta knivseggen med en klassisk skärpstav eller en i keramik efter användning.

Knivslip
Dessa knivslipare har blivit väldigt populära de senaste åren. Knivslipare är populära på grund av att de verkar lättare att hantera än en vanlig skärpstav. Effekten är tyvärr inte lika stor som om du använt en skärpstav. Knivslipen kan vara bra till dagligt bruk men vill du ha samma vasshet som när du köpte dina knivar så ska du använda en skärpstav och en slipsten. 

Knivslip - Även den vassaste kniven blir slö

Det finns 32 produkter.

Visar 1-32 av 32 objekt

Aktiva filter